De Sozo geschiedenis van Nederland

Nadat Gerard en Gerda Keurentjes in 2010 de Sozo basistraining in Redding, CA (USA) hebben gevolgd is Gerda, samen met anderen, in hun gemeente ‘Eldad community’ in Ede met de Sozo bediening begonnen. Vanaf 2011 kwamen er mensen uit heel Nederland voor een Sozo naar Ede.

Toen Vineyard Amersfoort en Vineyard Wageningen o.l.v. Menno Helmus, Esther de Graaff en Liesbeth van der Put ook met de Sozo bediening begonnen, namen ze contact op met Gerda. Vanaf die tijd is er sprake van een goede samenwerking tussen hen en werden er landelijke Sozo conferenties georganiseerd. Ook kwamen Dawna DeSilva en Teresa Liebscher e.a. naar Nederland om trainingen te geven.

De laatste jaren zijn er meer gemeenten in Nederland en België met de Sozo bediening begonnen en er komen steeds meer Sozo teams bij. Het landelijke Sozo team dat bestaat uit onderstaande personen, is verantwoordelijk voor Bethel Sozo Nederland en België.

Liesbeth van der Put

Liesbeth van der Put

Liesbeth begeleidt samen met Esther startende sozoteams en organiseert met Menno sozotrainingen&-conferenties. Hiernaast geeft zij leiding aan het sozoteam van de Vineyard Amersfoort. Liesbeth is ook de Regional Facilitator voor BethelSozo in Nederland.

Menno Helmus

Menno Helmus

Menno organiseert samen met Liesbeth de Sozo conferenties. Hij is de leider van Vineyard Benelux en voorganger van Vineyard Amersfoort en Wageningen.

Lindy Pranger

Lindy Pranger

In 2016 kwam Lindy in contact met Sozo en sindsdien is zij erbij betrokken. Eerst als lid van het Sozoteam in Europoort International Church in Rotterdam waar ze inmiddels al een paar jaar leiding geeft aan het team. Sinds 2022 is ze betrokken bij het landelijke Sozoteam.