De Sozo geschiedenis van Nederland

Nadat Gerard en Gerda Keurentjes in 2010 de Sozo basistraining in Redding, CA (USA) hebben gevolgd is Gerda, samen met anderen, in hun gemeente ‘Eldad community’ in Ede met de Sozo bediening begonnen. Vanaf 2011 kwamen er mensen uit heel Nederland voor een Sozo naar Ede.

Toen Vineyard Amersfoort en Vineyard Wageningen o.l.v. Menno Helmus, Esther de Graaff en Liesbeth van der Put ook met de Sozo bediening begonnen, namen ze contact op met Gerda. Vanaf die tijd is er sprake van een goede samenwerking tussen hen en werden er landelijke Sozo conferenties georganiseerd. Ook kwamen Dawna DeSilva en Teresa Liebscher e.a. naar Nederland om trainingen te geven.

De laatste jaren zijn er meer gemeenten in Nederland en België met de Sozo bediening begonnen en er komen steeds meer Sozo teams bij. Het landelijke Sozo team dat bestaat uit onderstaande personen, is verantwoordelijk voor Bethel Sozo Nederland en België.

Liesbeth van der Put

Liesbeth van der Put

Liesbeth begeleidt samen met Esther startende sozoteams en organiseert met Menno sozotrainingen&-conferenties. Hiernaast geeft zij leiding aan het sozoteam van de Vineyard Amersfoort. Liesbeth is ook de Regional Facilitator voor BethelSozo in Nederland.

Esther de Graaff

Esther de Graaff

Esther is bevoegd om de Sozo basistraining in Nederland te geven. Ook begeleidt zij samen met Liesbeth startende Sozo teams.

Menno Helmus

Menno Helmus

Menno organiseert samen met Liesbeth de Sozo conferenties. Hij is de leider van Vineyard Benelux en voorganger van Vineyard Amersfoort en Wageningen.

Juan van Eijk

Juan van Eijk

Juan begeleidt de startende teams en wordt opgeleid tot trainer van de sozo basistraining. Juan leidt de sozobediening binnen de rooms katholieke kerk in Nederland.